Používate prehliadač Internet Explorer 6, ktorý už nie je podporovaný
X
Internet Explorer 6 bol vydaný v roku 2001 a jeho posledná verzia vyšla v roku 2004. Prehliadač nepodporuje najnovšie štandardy a preto je možné, že sa Vám stránka nezobrazí správne. Používanie tohto prehliadača je aj z hľadiska Vašej bezpečnosti na internete nežiadúce.

Doporučujeme Vám nainštalovať si niektorý z moderných prehliadačov: FirefoxFirefox Google ChromeGoogle Chrome Internet ExplorerInternet Explorer OperaOpera SafariSafari
Uvedenými odkazmi sa dostanete na stránku, kde si môžete stiahnuť daný prehliadač v najnovšej verzii.

Prečo je kradnutie nezmysel


Tento článok vysvetľuje nezmyselnosť kradnutia.

A je určený hlavne tým, ktorý kradnú a ako určite z tohto článku pochopíte že to môžu robiť len preto, lebo im prirodzená inteligencia nenapovie že je to zbytočné, preto sa nehnevajte že v tomto článku vysvetľujem veci trocha viac ako obyčajne. A teraz k veci. Zásadne nerád robím zbytočné veci. Prečo? Lebo zbytočné veci zaberajú človeku čas a pritom nič neriešia. Kradnutie patrí medzi najzbytočnejšie a najnezmyselnejšie veci, ktoré človek robí. Prečo? Uvediem jednoduchý

príklad:

  1. Predstavte si že všetci uznávame teóriu zlodejov že kradnutím niečo získajú a budeme kradnúť všetci.
  2. Napríklad sme traja Jano, Fero, Peter. Peter má mobil Jano mu ho ukradne, potom má mobil teda Jano, Janovi ho zasa ukradne Fero a Ferovi zasa Peter.
  3. Stalo sa to že každý vykonal prácu a raz ukradol mobil, ale v konečnom dôsledku majú na konci všetci narovnako a kolobeh sa môže začať odznova.
  4. Výsledok je že napriek tomu že každý vykonal určitú prácu, tak nič nezískal, navyše sa akurát každý nahneval, keď zistil že bol okradnutý.

No má toto nejaký zmysel? Niektorý si myslia že áno, hlavne tí čo kradnú, pretože si myslia že si nakradnú viac ako ostatní a pretože nie všetci kradnú im, tak nakoniec im akože zostane viac. Zlodeji si však neuvedomujú, že keby mal na kradnutie každý taký názor ako oni, tak bi im nakoniec nič nezostalo. Dokonca by sa to zvrhlo tak, že keby všetci mali taký názor a kradli tak by za chvíľu na svete nezostalo nič, lebo by sme si len vymieňali už vyprodukované veci, ktoré by sa nakoniec opotrebovali (zjedli, zúžitkovali) a nezostalo by nič.

Riešenie:

Riešenie je v skutku jednoduché.

  1. Predstavte si znova Jana, Fera, a Petra
  2. Každý z nich miesto kradnutia niečo vyprodukuje, napríklad Jano mobil, Fero televízor, Peter hodinky
  3. Každý z nich má už nejakú vec, ale miesto toho aby si ich kradli tak Jano povie Ferovy že sa mu páči televízor a Petrovi povie že sa mu páčia hodinky, Ferovy a Petrovi sa zasa páčia veci ostatných chlapcov, tak sa dohodnú že každý z nich ešte vyrobí ďalšie dve veci, veci si vymenia, alebo darujú navzájom, tak nakoniec má každý z nich telefón, televízor aj hodinky.
  4. Každý z nich vykonal prácu 3 krát, tak isto ako by musel 3 krát kradnúť a pritom má každý z nich všetky veci. Nehovoriac o tom že nikto z nich sa pri tom nemusel rozčulovať že mu niekto niečo neprávom ukradol ale naopak, mohol sa radovať že mu niekto niečo dal, alebo daroval.

Keby niekto chcel namietať a povedať že kradnutie je jednoduchčšie, alebo menej náročné ako vyrábať mobily či iné veci, tak ani v tom nemá pravdu. Stačí totiž do procesu zapojiť trocha rozumu a tie veci nemusí pracne vyrábať ale môže navrhnúť v dnešnej dobe robotickú linku, ktorá bude tieto veci vyrábať sama s jeho minimálnym pričinením. Z toho je vidieť že to aby sme nemuseli kradnúť, ale pri rovnako malej práci nadobudnúť aj najnovšie výdobytky techniky, tak je nutné rozmýšľať. Čo je síce pre množstvo ľudí veľmi náročné, ale napriek tomu dúfam že si niektorý po prečítaní tohto článku uvedomia že kradnúť, je znak hlúposti. A je to nelogické. Kto to nepochopil a stále má iný názor nech sa vráti na príklad - bod 1. Ak vás moja filozofia zaujala tak si skopírujte tento link http://lacovblog.goodstyle.sk/preco-je-kradnutie-nezmysel a pošlite ho ďalej, možno tak pomôžete k uvedomeniu tých, ktorý kradnú, aby nekradli a pomôžete tak všetkým. Teším sa na vaše komentáre k tejto téme


Ak sa vám tento článok páčil a chcete aby sa aj ostatní dozvedeli niečo nové, dajte like, alebo nazdielajte.

Máte iný názor a chcete ho zverejniť? Diskusia je tu práve pre vás!

Vulgárnosti a reklama budú vymazané. ( * povinné)
Meno: *
E-mail:


Laco 9.4.2014 12:48:31

Ja sa ňou riadim. A to že sa ňou niekto neriadi, tak je len vidieť, že neromýšľa.
Miro 8.4.2014 15:51:08

Ta teoria by bola fajn az na to, ze nikto sa nou neriadi. Preto ma zmysel kradnut, lebo sa clovek nabali skor, ako ten, co tuto uzasnu teoriu, ktora zmeni od zajtra cely svet, vymyslel.
janko 24.11.2013 23:51:15

ano je to pravda, je to hlupost a nikto sa z drobnej kradeze nezbohatol